Národný projekt POP III

Základná škola v Rovinke je zapojené do Národného projektu: „Podpora pomáhajúcich profesii  3.“

Národný projekt je zameraný na financovanie podporných profesií v školstve, ktorý  je  financovaný z „Programu Slovensko“, zo zdrojov Európskej únie. Národný projekt pomôže udržať pozície školských podporných tímov, pedagogických asistentov, pomocných vychovávateľov v materských, základných a stredných školách, ako aj školských digitálnych koordinátorov.

Projekt je nastavený na postupné preklápanie pozícií do financovania zo štátneho rozpočtu. V rámci štátneho rozpočtu sa plánuje navyšovanie pozícií od 1. 9. 2024 (najmä asistentské pozície) a od 1. 9. 2026 (najmä školské podporné tímy).

Projekt „Podpora pomáhajúcich profesii  3.“  našej škole priniesol vytvorenie pracovných pozícií  5 pedagogických asistentov,  ktorí aktívne pomáhajú 10 žiakom so  ŠVVP (špeciálno výchovno-vzdelávacími potrebami) v našej škole.

Pedagogickí asistenti pôsobiaci v škole napomáhajú a podporujú rozvoj inkluzívneho vzdelávania pod metodickým vedením ŠPT ( školského podporného tímu), pomáhajú vytvárať rovnosť príležitostí vo vzdelávaní pre všetky deti, pomáhajú prekonávať deťom rozmanité bariéry vo vzdelávaní v úzkej súčinnosti s pedagogickými zamestnancami v triedach, kde pôsobia.