Lyžiarsky výcvik

Pre žiakov šiesteho až deviateho ročníka bol v termíne od 4. 3. 2019 do 8. 3. 2019 organizovaný lyžiarsky výcvik. Lyžiarske stredisko na Skalke pri Kremnici nachádzajúce sa v pohorí Kremnických vrchov  bolo pripravené dokonale. Množstvo čerstvo napadaného snehu, kvalitne upravené zjazdovky či široký svah bol predzvesťou výbornej športovej akcie.

Po príchode do strediska sme sa spoločne všetci ubytovali a hor sa na svah. Prvý deň bol o rozdeľovaní sa do jednotlivých výkonnostných skupín. K dispozícií boli pre žiakov 3 kvalifikovaní lyžiarsky inštruktori. Po nesmelých pokusoch a taktiež aj prvých pádoch sme sa dali do výučby. Začiatoční lyžiari sa mali za úlohu naučiť základnú lyžiarsku techniku a tiež jazdu v prívratnom postavení. Naopak najlepšia skupina trénovala jazdu na hranách či otáčanie sa v strmom svahu. Predposledný deň bol v réžií pretekov, kde si mohli všetci žiaci zmerať svoje nadobudnuté zručnosti. Najrýchlejší lyžiari v rámci jednotlivých výkonnostných skupín boli odmenení medailou.

Okrem lyžovania sme sa venovali aj rôznym kultúrno- spoločenským akciám či prechádzkam v okolí hotela. Žiaci si vyskúšali aktívny odpočinok vo forme  hodinovej nočnej prechádzky po zasnežených turistických chodníkoch Kremnických vrchov. 

Každý účastník zájazdu získal pamätný diplom, ktorý bude symbolizovať chvíle strávené v kruhu svojich spolužiakov na lyžiarskom zájazde.

Chcel by som vysloviť aj pochvalné slová na adresu pedagogických zamestnancov či inštruktorov lyžovania, ktorí dopomohli svojou profesionalitou k bezproblémovému chodu školskej akcie.

Mgr. Dušan Vajdík