4. A – Október – mesiac úcty k starším

Október patrí v Školskom klube detí  (ŠKD) už tradične téme jeseň. A to nielen v kolobehu prírody, ale aj v kolobehu ľudského života. A tak sme si aj tento rok v 4.A pripomínali krásu jesenných farieb a dozrievania plodov ako aj krásu dozrievania ľudského života v aktivitách spojených s úctou k starším. 

Iste nebude nikto namietať, že naše staré mamy vedia zvyčajne napiecť tie najlepšie dobroty od výmyslu sveta a typickým pre nich sú aj šikovné ruky v šití či štrikovaní, aktivitách dnes už takmer zabudnutých. Preto sme sa tieto vlastnosti našich starých mám snažili oživiť a aj my sme si vyskúšali „upiecť“ nepečený koláč a ušiť malých kamarátov. Výsledok stál za to!

Nejeden starý otec dokáže na záhrade vypestovať krásne oranžové tekvice, čoho dôkazom bol aj dar pre nás od jedného z nich. Nuž sme sa s nadšením pustili do výroby jesenných dekorácií, aby sme našim starým rodičom opäť urobili radosť z úžitku plodov ich práce.

Dary októbrovej prírody ako sú šišky či žalude sme využili aj na výrobu veselých jesenných postavičiek, ktoré znázorňovali babku a dedka očami nás detí.

Ako poďakovanie za všetko, čo nás naši starí rodičia naučili, čo nám odovzdali a za ich veľkú lásku a obetavú prácu sme pre naše staré mamy a starých otcov  pripravili papierové domčeky z vlastnoručne ušúľaných bielych roličiek. Bola to práca náročná, no naši starí rodičia si to predsa zaslúžia! Ďakujeme im! 

Deti a p. vychovávateľka z ŠKD 4.A