Infodeň o separovaní odpadu

Všetko má svoj začiatok….
…a problém s odpadkami sa začína skôr ako pri naplnení našej odpadovej nádoby…

Potraviny, plastové fľaše, elektronika, sklo, papier a množstvo ďalších vecí je bežnou súčasťou nášho života. Bez väčšiny z nich si našu existenciu dokážeme len ťažko predstaviť.
Zdrojom potravín na ich výrobu je pre nás príroda, na ktorej sme závislí. Naša spotreba výrobkov neustále rastie a s ňou rastie aj množstvo nenávratne zničených ekosystémov.

Dňa 21. marca 2018 sa v Kultúrnom dome Rovinka uskutočnilo podujatie o separovaní odpadu INFODEŇ. Žiaci našej školy sa so záujmom venovali separovaniu odpadkov do správne sfarbených kontajnerov. Pomocou prezentácie vyhľadávali použitý odpad a snažili sa ho vložiť do správnej nádoby.

Musí nám záležať na životnom prostredí. Otázka tejto témy je pre nás všetkých veľmi dôležitá. Aj malým pričinením v rámci svojich možností, dokážeme spolu veľké veci. Opätovne odporúčame a pripomíname, PRILOŽME VŠETCI RUKY K DIELU: V odpadoch, ktoré vyhadzujeme, sa nachádza veľké množstvo takých druhov odpadov, ktoré vieme technologicky upraviť, využiť a vyrobiť z nich nové výrobky, ktoré po použití znova vyseparujeme a znova využijeme na výrobu nových výrobkov…