Lyžiarsky výcvik 2018

Pre žiakov 6-9 ročníka bol v termíne od 12.2 do 16.2.2018 organizovaný lyžiarsky výcvik. Lyžiarske stredisko na Čertovici nachádzajúce sa v pohorí Nízkych Tatier bolo pripravené dokonale. Množstvo čerstvo napadaného snehu, kvalitne upravené zjazdovky či svah iba pre žiakov našej školy bol predzvesťou výbornej športovej akcie.

Po príchode do strediska sme sa spoločne všetci ubytovali a hor sa na svah. Prvý deň bol o rozdeľovaní sa do jednotlivých výkonnostných skupín. K dispozícií boli pre žiakov traja kvalifikovaní lyžiarski inštruktori. Po nesmelých pokusoch a taktiež aj prvých pádoch sme sa dali do výučby. Začiatoční lyžiari sa mali za úlohu naučiť základnú lyžiarsku techniku a tiež jazdu v prívratnom postavení. Naopak najlepšia skupina trénovala jazdu na hranách či otáčanie sa v strmom svahu. Predposledný deň bol v réžií pretekov, kde si mohli všetci žiaci zmerať svoje nadobudnuté zručnosti. Najrýchlejší lyžiari v rámci jednotlivých výkonnostných skupín boli odmenení medailou a vecnou cenou. 

Okrem lyžovania sme sa venovali aj rôznym kultúrno-spoločenským akciám či prechádzkam v okolí hotela. Žiaci si vyskúšali aktívny odpočinok vo forme 2 hodinovej prechádzky po zasnežených turistických chodníkoch Nízkych Tatier.

Každý účastník zájazdu získal pamätný diplom, ktorý bude symbolizovať chvíle strávené v kruhu svojich spolužiakov na lyžiarskom zájazde.

Chcel by som vysloviť aj pochvalné slová na adresu pedagogických zamestnancov či inštruktorov lyžovania, ktorí dopomohli svojou profesionalitou k bezproblémovému chodu školskej akcie.

Mgr. Dušan Vajdík

 

Výsledková listina